Hvad er en boligadvokat?


Et boligkøb er oftest det dyreste køb, som man foretager sig i hele sit liv. Meget ofte – og specielt i nutidens marked – er det et køb af bolig til flere millioner kroner. Ofte er banken med i forløbet op til købet med komplicerede låneaftaler, og dertil kommer en egenbetaling af opsparede midler; mange besigtigelser og overvejelser, og så endelig en underskrift på det, der for mange er drømmeboligen.

Når man som køber skriver under, vil det i langt de fleste tilfælde være med behov for en advokat til at få rådgivning omkring den videre proces i handlen. Det er en kompliceret proces, som kræver masser af viden og erfaring med at læse og gennemskue alle de mange dokumenter, oplysninger og tilbud, man som køber vil blive præsenteret for i forbindelse med boligkøbet.

Hos Fristrup advokater får du klarhed over, hvad du køber, og dermed undgår du, at der senere dukker ubehagelige og dyre overraskelser op i forbindelse med dit køb. Du får med andre ord som køber en sikker bolighandel.

Fristrup Advokater kan også rådgive dig, hvis du skal sælge din bolig. Vi kan blandt andet rådgive dig om fordele ved de forskellige salgsformer –  ejendomsmægler, selv-salg, bud-runde eller medsalg. Vi kan også rådgive dig og hjælpe dig med at forhandle om det honorar, som en ejendomsmægler skal have.

 • Salg af ejerlejlighed
 • Salg af andelslejlighed
 • Salg af hus
 • Selvsalg
 • Køb af sommerhus
 • Køb af feriebolig
 • Køb af kolonihavehus
 • Køb af hus
 • Køb af ejerlejlighed
 • Køb af andelsbolig
 • Mageskifte

Kontakt os for en uforpligtende dialog om køb/salg af bolig


  Hvad hjælper vi med?


  Du bestemmer selv hvornår i købsprocessen, du ønsker juridisk rådgivning. Langt de fleste tager kontakt til en advokat, når de har fundet den bolig, de ønsker at byde på.

  Før du underskriver en købssaftale, bør du sikre dig, at der indsat et advokatforbehold i aftalen. Når der er indsat et advokatforbehold i købsaftalen, kan du trygt skrive under. Advokatforbeholdet sikrer nemlig, at du kan trække dig ud af handlen, hvis der er grund til det så lang tid advokatforbeholdet løber.

  Når du bruger os som boligadvokat, skal du sørge for at sende købsaftalen og samtlige bilag om handlen til os. Typisk vil ejendomsmægleren dog gøre dette for dig, hvis du i forbindelse med underskriften allerede har givet mægleren vores kontaktinformation.

  Herefter kontakter vi dig og aftaler det nærmere forløb, hvor vi sammen gennemgår de relevante punkter og dokumenter i forhold til handlen.

  Baseret på denne gennemgang udarbejder vi en skrivelse med de forbehold, ændringer eller præciseringer af aftalegrundlaget, som er nødvendige. Det kan fx være, at der er en fejl i en BBR-meddelelse, som sælger skal sørge for bliver rettet; manglende oplysninger om den gamle olietank, regnskaber for eks. vis grundejerforeningen osv.

  Forbeholdsskrivelsen sendes til mægleren og udgør et tillæg til købsaftalen. Sælger skal acceptere denne sammen med købsaftalen, før handlen er indgået. Hvis sælger er uenig i noget, skal aftalegrundlaget genforhandles med mægler.

  Når aftalegrundlaget er endeligt på plads, sørger vi for at kontrollere, at de forbehold, der var i første omgang, ikke længere giver anledning til indsigelser.

  Herefter skal købesummen på plads, dvs. at udbetalingen skal deponeres hos mægler, og der skal stilles bankgaranti for resten. Dernæst berigtiges handlen. Det kan enten være mægleren eller os der gør det. Det vil fremgå af købsaftalen. Hvis mægleren står for det, så kontrollerer vi, at det skøde, som lægges til underskrift i underskriftsmappen på Tinglysning.dk, er i orden, og indeholder de rigtige ting.

  Derefter skal der udarbejdes refusionsopgørelsen. Refusionsopgørelsen er det afsluttende regnskab, hvor man gør op, om fx sælger har betalt en udgift på ejendommen, der rækker ind i købers ejerperiode – i så fald skal sælger have et beløb retur fra køber. Det kan fx være ejendomsskatter, vandbetaling á conto eller lign.

  Til allersidst frigiver vi den resterende købesum til sælger.

  Fristrup Advokater har bistået mange købere og sælgere med deres handler, og advokat Troels Fristrup har beskæftiget sig med bolighandler i mere end 12 år. Du er derfor i trygge og erfarne hænder, når du vælger at bruge os som din boligadvokat.